UitBuro UitBuro UitBuro UitBuro
#
Dominoes in Rotterdam

Dominoes: 3 km, 300 vrijwilligers en 8000 XL-dominostenen. Bewegend kunstwerk en onvergetelijk feest dwars door Rotterdam.

Zondag 20 maart worden cafes, kerken, sportscholen, galeries, metrostations, huizen en mensen met elkaar verbonden in een traject van dominostenen, XL-formaat! Dominoes door het Engelse Station House Opera verandert de stad Rotterdam voor een dag in een levensgroot bewegend kunstwerk. Een onvergetelijk feest dat alleen kan plaatsvinden met de hulp van maar liefst 300 vrijwilligers. Met elkaar houden zij de stenen overeind tot het startsein klinkt voor het domino-effect.

Vanaf de kade bij het Maritiem Museum, duiken we ondergronds de metro in om weer op bijzondere wijze boven te komen in de Witte de With. Via een tussenstop bij Rotown, door de Pauluskerk en de Rotterdamse Schouwburg eindigt het parcours spectaculair op het Schouwburgplein. 

Dominoes werd bedacht en ontwikkeld door Julian Maynard Smith, artistiek directeur en medeoprichter van Station House Opera in Londen. Na onder andere Kopenhagen, Marseille, Ljubljana en Melbourne, is Dominoes zondag 20 maart 2016 te zien en beleven in Rotterdam. De Rotterdamse Schouwburg produceert deze Nederlandse uitvoering, waarmee Festival De Keuze afgesloten wordt en de buitenactiviteiten van Rotterdam viert de stad geopend worden.

Kijk voor meer informatie op www.dominoesrotterdam.nl