UitBuro UitBuro UitBuro UitBuro
#
Head Lights

Met een interactieve, dynamische markering van laserprojectie en animatie krijgen een aantal markante Rotterdamse wederopbouwgebouwen vanaf 20 maart letterlijk een gezicht middels de montage van een groots kunstwerk.

Hiermee wordt het verhaal van de Rotterdammers verteld. Van de bouwers van toen, tot de bouwers van nu. De gebouwen worden met elkaar verbonden door diverse kunst- en lichtroutes (te voet, per fiets en een kidsroute). Dit betreffen: Het Groot Handelsgebouw, Het Timmerhuis, Het Maritiem Museum, Het Nieuwe Instituut, De Bijenkorf en de Doelen.     

Daarnaast wordt op 20 maart een hoog object op het Schouwburgplein onthuld wat een jonge Rotterdammer verbeeldt. Deze Meta Baby staat voor het feit dat Rotterdam iedere dag opnieuw begint en voor de volgende 75 jaar in de ontwikkeling van de stad. 

De buitententoonstelling van Rotterdam viert de stad! wordt ontworpen door Pro Arts Design. In samenwerking met Studio RAP (Robotics, Architecture Production) en RDM Makerspace. Samen met tientallen studenten wordt momenteel hard gebouwd aan de 'De Nieuwe Rotterdammer' en de zes Lichtkunstobjecten.