UitBuro UitBuro UitBuro UitBuro
#
De Trap

Een gigantische trap met 140 treden brengt bezoekers t/m 12 juni vanaf het Stationsplein naar het dak van het Groot Handelsgebouw. Het dak wordt tijdelijk ingericht als uitkijkpost over de stad en biedt tegelijkertijd een podium aan allerlei activiteiten.

De Trap, naar een idee van architectenbureau MVRDV, is een knipoog naar 75 jaar wederopbouw van de stad, dat dit jaar wordt gevierd met de manifestatie Rotterdam viert de stad! 

Geniet van een geweldig uitzicht over de stad en strijk neer op het zonnige terras van het Luchtcafé. Ook aan vermaak is gedacht. In de oude bioscoop Kriterion, bovenop het dak, vinden de komende maand allerlei activiteiten plaats. Speciaal in het licht van de wederopbouw speelt John Buijsman hier de wederopbouwrevue ’Het Hart van Rotterdam’ en tijdens het 10-daagse festival Operadagen Rotterdam vindt op het dak van het Groot Handelsgebouw de voorstelling Parsifal plaats. 

De Trap is tijdelijk en blijf t/m 12 juni staan. Doordeweeks is De Trap geopend van 10.00 tot 22.00, behalve tijdens de opening op 16 mei. Dan is het publiek welkom vanaf 14.00. Alles weten over De Trap? Bekijk de meest gestelde vragen hier.

De Trap is ontworpen door MVRDV en opgebouwd door Dutch Steigers.