UitBuro UitBuro UitBuro UitBuro
#
Donner

Donner is zo'n boekhandel waar je zomaar een middag kunt stuk slaan. Snuffelend door nieuwe en tweedehands kunstboeken, romans, tijdschriften, kook- en kinderboeken, reisgidsen, thrillers en strips.

Maar het had weinig gescheeld of de ruim honderdjarige boekhandel Donner was van de Rotterdamse kaart geveegd! Of voortgezet zonder Donner DNA. Wat ongeveer hetzelfde is.

En dat, terwijl de zaak het échte bombardement ternauwernood heeft overleefd: het pand aan de platgegooide Botersloot werd verruild voor een noodwinkel aan de Rochussenstraat. Daarna werd het: Korte Lijnbaan, Meent, Lijnbaan, Coolsingel. Ten langen leste tóch op het Monopolyspel terechtgekomen! Onder aanvoering van vijf dwarse boekverkopers, die opstonden na twee faillissementen van branchevreemde investeerders. En ja, met behulp van een paar duizend lezers met een Rotterdams hart.

Donner is al decennia lang een echte Rotterdamse volkszaak: iedereen, maar dan ook iedereen, koopt er zijn boeken en tegenwoordig ook… zijn cadeauartikelen! Cultuur voor iedereen.

Lees ook het verhaal van Leo: al bijna veertig jaar werkzaam bij Donner. 

Kijk voor meer informatie op de website van Donner.