UitBuro UitBuro UitBuro UitBuro
#
Grondleggers van Rotterdam

In het kader van Rotterdam viert de stad! biedt Grondleggers een podium voor mooie verhalen over Rotterdamse ouderen. De grondleggers van 't Rotterdam van nu.

Sinds het begin van de wederopbouw hebben talloze grondleggers op hun eigen markante manier gezicht gegeven aan Rotterdam van nu. Ze vallen op door het optimisme en de veerkracht waarmee ze in het leven staan. Fotografe Sanne Donders volgde vijf van hen. Samen met spokenwordartiest en filmmaker Melanin Kris ontwikkelden ze vijf korte portretfilms. In deze films komen de gesproken odes van de woordkunstenaars aan deze grondleggers en de fotografie samen.

Spoken Word artiesten brengen een ode aan: 
Ferewe van Vugt aan grondlegger Ans Straver
Melanin Kris aan grondlegger Chuck Heerenveen
Khalid Amakran aan grondlegger Mohamed Haddouch
Neusa Gomes aan grondlegger Clasien Kramer
Jordy Dijkshoorn aan grondlegger Rieneke Grobben

Te zien op verschillende loacties
De serie reist de komende maand door de stad en is te zien in winkels, wijkcentra, op festivals, in Museum Rotterdam en in de Doelen tijdens RU viert de stad! Like de facebookpagina Grondleggers van Rotterdam en blijf op de hoogte van alle locaties!

Oproep 
Op de facebookpagina Grondleggers van Rotterdam kan iedereen een eigen ode brengen aan zijn of haar eigen grondlegger. Dat kan je opa, oma, vader, moeder, mentor, buurtwerker zijn. Kortom, iemand die jou inspireert of die belangrijk is voor jou.

Heb jij ook een verhaal over jouw Rotterdamse oudere held te vertellen? 
Stuur dan een mail naar grondleggersvanrotterdam@gmail.com.