UitBuro UitBuro UitBuro UitBuro
#
Head Lights / Talent Nights presenteert: Mentaxis

Aanstaande donderdag 12 mei om 22.00 uur lanceert Mentaxis een laserkunstwerk speciaal voor Head Lights / Talent Nights.

Mentaxis bestaat uit Loes Claessens en Kirsten Spruit, twee grafisch ontwerpers die vorig jaar zijn afgestudeerd aan de Willem De Kooning Academie. Samen vormen zij een complementair ontwerp-duo dat momenteel naar voren treedt als synthpop band. Hierin omarmen zij de samensmelting van professionalisme en amateurisme, en spelen ze met vrijheid binnen limitaties. Een paar vragen aan Loes en Kirsten.

Wat voor werk hebben jullie gemaakt?
"De laserprojectie die we hebben ontworpen voor Head Lights / Talent Nights komt voort uit ons afstudeerproject An Ode To Doubt. In ons project hebben wij twijfel—als een vorm van vooruitgang—letterlijk in een positieve spotlight gezet door samen een synth act te vormen en onze mentaliteit te verspreiden door middel van een popnummer. De beelden en teksten die te zien zijn in de laserprojectie refereren naar deze mentaliteit waarin complementaire tegenpolen samenkomen, zoals kracht en kwetsbaarheid en naïviteit en bewustzijn. De mentaliteit past goed bij de contrasten en constante ontwikkeling van Rotterdam zelf."

Als Rotterdam jullie canvas was, op welke plek zou je dan een werk willen maken en waarom?
"Wat betreft (audio)visuele 'happenings' gaat onze interesse richting de Maas. We houden toevallig binnenkort een performance-avond in Charlois op een locatie genaamd Paviljoen Aan Het Water, waar op ongekunstelde wijze kleine evenementen worden georganiseerd. Het uitzicht op het water is geweldig en we denken dat dit soort kadegebieden meer zouden moeten worden gebruikt. Op het water zelf iets creëren lijkt ons ook fantastisch. Een expositie op een veerpontje. Expontje!"

Wat zouden jullie nog aan de stad willen toevoegen? Anything possible!
"Dat is een moeilijke vraag, Rotterdam biedt al zoveel moois en mogelijkheden. Wat wel nog mist in de stad, met name het centrum, is natuur. Er mag wel wat meer groen tussen al het grijs. Dus dan graag een volgroeid Centraal Park midden in de stad."

Foto: Marit van den Berg