UitBuro UitBuro UitBuro UitBuro
#
KICK-OFF Rotterdam viert de stad!

Rotterdam viert de stad! treedt vanaf 20 maart letterlijk naar buiten met een feestelijke stadsmarkering.

Zo zullen zeven interactieve Head Lights de gevels van wederopbouwgebouwen sieren, wordt de Erasmusbrug in een vrolijk jasje gehesen en krijgt het Schouwburgplein een interactief kunstwerk genaamd De Nieuwe Rotterdammer. Alle elementen worden met elkaar verbonden door middel van speciale Rotterdam viert de stad! fiets- en wandelroutes.

Om de buitenprogrammering feestelijk te openen zullen 8000 XL-dominostenen zich op 20 maart een drie kilometer lange weg banen door Rotterdam. Dit spektakel, Dominoes genaamd, is op het Schouwburgplein live te volgen via een groot scherm, met commentaar van Jack Kerklaan. Daarna is het tijd voor een feestje. Onder het genot van live muziek, een hapje en een drankje viert Rotterdam de stad! Zo zal onder andere Shirma Rouse een exclusief optreden geven, wordt De Nieuwe Rotterdammer in het bijzijn van de burgemeester onthuld en vindt er een spectaculaire lasershow plaats. Ben jij erbij?

KICK-OFF Rotterdam viert de stad!
zondag 20 maart, 16:00 - 21:00 @ Schouwburgplein

Programma
16.30 start van de route door de stad met Dominoes vanaf het Maritiem Museum, georganiseerd door de Rotterdamse Schouwburg.
Voor de route, zie: www.dominoesrotterdam.nl. Iedereen is welkom om de route op een groot scherm op het Schouwburgplein te volgen.

17.00 grote finale van Dominoes op het Schouwburgplein

17.30
Stadsdichter Hester Knibbe zal haar voor deze gelegenheid geschreven gedicht 'Ode aan 010' voordragen. Daarna zal burgemeester Ahmed Aboutaleb het eerste exemplaar van het 75-verhalenboek in ontvangst nemen.

17.45
optreden van Rotterdams muzikale trots Shirma Rouse

18.30
spectaculaire onthulling van De Nieuwe Rotterdammer op het Schouwburgplein, in de volksmond al 'Mega Peuter' genoemd. Daarna zingen 75 kinderen van ZangExpress samen met Lady Shaynah en Shirma Rouse het nieuwe stadslied ‘Dit is de stad’.

19.00
vanaf dit moment begint het Head Lights programma officieel. Vier maanden lang zullen op markante wederopbouwgebouwen met laserprojecties, verhalen verteld worden van de Rotterdammers van toen, nu en de toekomst. De Nieuwe Rotterdammer op het plein zet de Rotterdammers centraal en geeft ze een gezicht.

Op deze avond kun je onder begeleiding van gidsen een deel van deze route fietsen. Aanmelden hiervoor kan op de dag zelf bij het informatiepunt op het plein.