UitBuro UitBuro UitBuro UitBuro
#
Collector's item: 75 Verhalenboek

De 75 verhalen, die de rode draad door het programma van Rotterdam viert de stad! zijn, worden gebundeld in een prachtig boek. 

75 Verhalenboek
In het boek gebundeld zijn de verhalen van 75 bekende en onbekende Rotterdammers die stad hebben gemaakt, maken of zullen maken. De verhalen brengen ons dichterbij het hart van onze stad: de bevolking. Het boekje bevat naast de verhalen van Rotterdammers, ook de wandel- en fietsroute van Rotterdam viert de stad! en een prachtig gedicht 'Ode aan 010' van Stadsdichter Hester Knibbe.

Rotterdam viert de stad! Routes
De wandel- en fietsroutes voeren je behalve naar de highlights van Rotterdam ook langs Head Lights. Dit kunstproject van Pro Arts Design geeft zeven iconische wederopbouwpanden letterlijk een gezicht. Op deze gezichten, die samen een verlichte stadsexpositie vormen, worden portretten en citaten uit dit boek geprojecteerd.

Het klapstuk van Head Lights is De Nieuwe Rotterdammer op het Schouwburgplein: een circa vijftien meter hoge interactieve licht- en  laserinstallatie in de vorm van een jonge Rotterdammer die de toekomstgerichtheid van de stad verbeeldt. Alle personen uit dit boek worden hierop geprojecteerd. 

Waar koop ik het 75 Verhalenboekje?

Het 75 Verhalenboek kost Є2,50 en is o.a. verkrijgbaar bij:

 - Rotterdam.info
 - Luxor theater
 - De Doelen
 - Hostel Room 
 - Ani & Haakien
 - Boekhandel van Gennep
 - Lantaren Venster
 - Museum Boijmans van Beuningen
 - Café-restaurant Floor
 - Café-restaurant Dudok
 - Groos (ook online)
 - Boekhandel Snoek
 - Omi
 - Dudok
 - HEMA
 - The Manhattan Hotel Rotterdam
 - Bosch&deJong boekverkopers
 - Fenix Food Factory
 - Donner 
 - Maximus Hillegersberg
 - Boekhandel van Rietschoten
 - Van Gennep
 - Café-restaurant In de Doelen
 - Boekhandel Bensmann & Blankstein