UitBuro UitBuro UitBuro UitBuro
#
Reuzenrad in hartje Rotterdam

Rotterdam heeft er weer een primeur bij. Speciaal in het kader van Rotterdam viert de stad! komt een van de grootste mobiele reuzenraden van Europa naar de stad. Het gloednieuwe rad krijgt van 12 maart tot en met 10 april een prachtige plek naast de Markthal. Met een hoogte van 55 meter torent het Giant Wheel tot ver boven de Markthal uit.

The View
De attractie krijgt de toepasselijke naam ‘The View’ mee. Vanuit het reuzenrad kunnen bewoners en bezoekers een maand lang genieten van een spectaculair uitzicht over de binnenstad. Het rad opent op zaterdag 12 maart. Wees er vroeg bij, want speciaal ter viering van 75 jaar wederopbouw, is het ritje voor de eerste 75 bezoekers gratis.

VIP
Het reuzenrad bestaat uit in totaal 42 cabines voor 6 personen. Ook is er een speciale gondel voor invaliden ingericht. Voor wie de rit nog een tikje specialer wil maken is er de VIP gondel. Deze luxe cabine is voorzien van leren stoelen en notenhout en maakt het rondje boven de Rotterdamse skyline nog eens extra feestelijk.

Openingstijden
Het reuzenrad is vanaf 12 maart tot en met 10 april elke ochtend geopend vanaf 10.00 uur. Van maandag tot en met woensdag is de rit tot 21.00 uur te maken. Op donderdag kun je een uurtje langer van het uitzicht genieten (tot 22.00 uur) en in het weekend, van vrijdag tot en met zondag beleef je ‘Rotterdam by night’ tot 23.00 uur.
Het reuzenrad is een initiatief van Arend Harms. Na 10 april reist het rad verder naar andere steden, waaronder Amsterdam, Frankfurt en Brussel.