UitBuro UitBuro UitBuro UitBuro
#
Rotterdam viert de stad! blikt terug op succesvol manifestatiejaar

Ruim 750.000 bezoekers vierden 75 jaar wederopbouw

Het afgelopen jaar stond Rotterdam bol van de festiviteiten van Rotterdam viert de stad! Na vijftien maanden kwam de afgelopen week met een vierdaags slotfeest in de Doelen een eind aan het manifestatiejaar. Samen vierden we de stad, na 75 jaar wederopbouw. 

“Wij zijn uitermate trots op de organisatiekracht en de inzet van al die tientallen culturele instellingen, programmamakers en ondernemers met wie we de maandenlange programmering hebben kunnen realiseren. De reacties uit de stad zijn hartverwarmend en het draagvlak was enorm. Wij willen iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de manifestatie dan ook heel hartelijk bedanken. Het is een feestje om in Rotterdam, een stad die nooit af is, te werken!”

Rotterdamse verhalen
75 persoonlijke verhalen van Rotterdammers over hun stad vormden een rode draad door de veelzijdige programmering van de manifestatie, waaraan bijna alle culturele instellingen en musea deelnamen. 

De Trap: een hoogtepunt 
Publiekstrekker De Trap op het Stationsplein groeide uit tot de grootste publieksattractie binnen de manifestatie. Maar liefst 368.611 bezoekers beklommen de tijdelijke steigerinstallatie naar ontwerp van architectenbureau MVRDV en genoten vanaf het dak van het Groot Handelsgebouw van het uitzicht op de wederopgebouwde stad. 

Alle projecten op een rij
In het teken van Rotterdam viert de stad! zijn ruim 100 projecten opgezet. Wil je deze nog een keer bewonderen? Bekijk dan ons projectoverzicht!