UitBuro UitBuro UitBuro UitBuro
#
RoZoVo zoekt verborgen Rotterdamse foto's

Op 5, 12 en 19 maart organiseert Cultuur Concreet in samenwerking met Rottop het project Rotterdamse Zolder Vondsten in drie Rotterdamse wederopbouwwijken. Alle Rotterdammers kunnen tijdens deze bijeenkomsten hun beelden van het Rotterdamse culturele leven tussen 1940 en 2000 delen met de rest van de stad.

Tijdens de opening van RoZoVo, op 5 maart in Vitaal Pendrecht, Plein 1953 no. 192, staat er onder andere een lezing van Architectuurhistoricus Wijnand Galema op het programma. Hij vertelt je alles over de stedenbouwkundige totstandkoming van Pendrecht. Niemand minder dan Oma Greet, bekend van HavenloodsLive, is de gastvrouw, ze bevraagt gasten over hun vondsten en verhalen. De middag wordt omlijst met een muzikale Rotterdamse verrassing. Ook zijn er experts van Stadsarchief Rotterdam en Museum Rotterdam aanwezig. Zij bekijken de meegebrachte beelden en plaatsen deze in de geschiedenis.

Een selectie van de beelden en verhalen wordt na de bijeenkomst getoond op beeldschermen in de drie wederopbouwwijken en via www.rottop.nl. De gehele maand april is tevens een selectie te zien in de Centrale Bibliotheek Rotterdam. Hiervan vindt op 1 april van 16.00 tot 17.00 uur de officiële opening plaats.
Heel bijzonder materiaal kan zelfs worden opgenomen door het Stadsarchief Rotterdam.

Heb je zelf beeldmateriaal dat je wilt delen? Neem dan je foto’s, filmpjes, video’s of dia’s van het Rotterdamse culturele leven tussen 1940 en 2000 mee naar een van de bijeenkomsten. Hier worden je foto’s en dia’s (maximaal A4 formaat) ter plekke gescand. Vervolgens kun je ze weer mee naar huis nemen. Bestaat je materiaal uit video of film? Neem dan contact op via info@cultuurconcreet.nl.

Klik op de foto om de flyer te bekijken.