UitBuro UitBuro UitBuro UitBuro
#
Agnes viert de stad!

Agnes Gosling (36) zong in de Hermes House Band voordat ze naar het conservatorium ging. Haar eerste soloalbum leverde haar een Edison-nominatie op. Binnenkort brengt ze haar tweede album uit.

‘Muziek is de rode draad in mijn leven. Er werd bij ons thuis altijd gezongen: door mijn moeder, mijn zusje en mij – meerstemmig. Ik genoot ook intens van de muziekles op school. Toch koos ik na het behalen van mijn gymnasiumdiploma niet voor het conservatorium.

“Je bent een schijterd, Agnes”, zei mijn vader op een dag. “Kies nou toch voor datgene wat je écht wilt – doe het gewoon – en als het niet lukt, ruimen we de scherven gewoon weer op.” Toen besloot ik naar het conservatorium te gaan. Ik was al een paar jaar zangeres in de Hermes House Band en ik had mijn stem behoorlijk geteisterd door op het podium te schreeuwen om boven de muziek uit te komen. Ter voorbereiding op mijn auditie nam ik zangles en ik werd aangenomen.


Ik kom uit Amsterdam. Voor mijn studie verhuisde ik naar Rotterdam en nu wil ik nooit meer weg. Ik ben de leuke hoekjes en verborgen straatjes gaan waarderen. Dat geldt ook voor Rotterdam als muziekstad. Hier heerst een houding van ‘bemoei je met je eigen zaken’, mensen hebben niet gelijk een mening over van alles en nog wat. Dat maakt het makkelijker om ongestoord je eigen stijl te ontdekken, om ‘je ding’ te doen. Amsterdam wordt vaak geleid door trends en allesoverheersende hypes, hier is dat veel minder. Daardoor blijft het divers. Ik heb ook een hele trouwe fanschare, die er altijd en overal bij is! Als een Rotterdammer je eenmaal in het hart gesloten heeft, blijf je er voor altijd in.’

Tekst: Karin Koolen
Foto: Sanne Donders