UitBuro UitBuro UitBuro UitBuro
#
Emerson viert de stad!

Emerson Akachar (23) is een echte Rotterdammer. Onder de artiestennaam Emms kan de geboren Spangenaar in het succesvolle Broederliefde zijn inspiratie kwijt.

‘Ik ben geboren en getogen in Spangen. Veel mensen noemen het een achterstandswijk, maar het is al zoveel beter dan vroeger. Ik zou nergens liever willen wonen. Eén koprol en ik ben in Het Kasteel, hoewel ik eigenlijk meer voor Feyenoord ben. Ik ben een diehard-Rotterdammer, ken de stad op mijn duimpje. Nooit ga ik hier weg. Ik heb hier mijn vrienden, mijn muziek – en de dames, haha. Al op jonge leeftijd was ik bezig met muziek. Eerst alleen maar door te luisteren naar vrienden en naar bekendere artiesten. Op mijn vijftiende ben ik zelf muziek gaan maken. Rap en hiphop. Mijn vrienden, met wie ik ben opgegroeid, besloten mee te doen en zo ontstond Broederliefde. We deelden alles, waren dag in dag uit samen. Vanaf toen deelden we ook de muziek! Het is snel gegaan: onze eerste mixtape 2012 werd een grote hit. We kwamen in De Wereld Draait Door.

Inspiratie halen we uit ons leven. Sommige artiesten rappen alleen maar over de gangster shit op straat. Maar niemand staat toch de hele dag buiten tegen een muur geleund boos te kijken?! Ik in ieder geval niet… We leven het leven, daar horen vrouwen bij, liefdesverdriet, vriendschap, familie, alledaagse gebeurtenissen en problemen. Dus de ene song gaat over liefdesverdriet, de andere over een knallend feest. En natuurlijk over Spangen. Om Ons Heen ging over de donkere kant van de wijk: de armoede, tienermoeders, inbraken en dealers. Het gaat nu gelukkig veel beter met de wijk. Hopelijk hebben wij daar met Broederliefde ook aan bijgedragen.'

Tekst: Karin Koolen
Foto: Stacii Samidin