UitBuro UitBuro UitBuro UitBuro
#
Inde viert de stad!

Inde Yuen (12) is een tiener in Rotterdam. Ze droomt over een kunstfestival voor kinderen.

‘Ik voel me het meest thuis in Rotterdam. De grote, hoge gebouwen en het leven om me heen, daar word ik gelukkig van. Ik ben geboren in deze stad en heb veel meegekregen van mijn opa’s en oma’s. Die zijn hier lang geleden komen wonen, toen het in China en Hong Kong niet vol te houden was voor hen. Mijn oma en opa van mama’s kant hadden een Chinees restaurant in het Oude Noorden, op de Zaagmolendrift. Dat heette Sunsun en daar heeft mijn moeder haar jeugd doorgebracht. Mijn vader woonde aan de andere kant van Rotterdam. Zijn ouders kwamen uit Hong Kong, gingen eerst in Philadelphia in de Verenigde Staten wonen en kozen uiteindelijk voor Katendrecht, echt een andere wereld dus.


Rotterdam maakt mij blij, alleen vind ik soms dat onze stad te weinig beweegt. In Dubai, Hong Kong en San Francisco voel je de stad leven en als ik dan weer thuis ben, mis ik het gebruis. We kunnen dat wel meer gebruiken, vind ik. Net zoals de stadsparken. In alle grote wereldsteden is er wel een park waar je gewoon met je picknickmand naar toe kan gaan om te ravotten, spelen of gewoon lekker te chillen. In onze stad mis ik dat.

Wat ik ook mis, is een dagje kunst speciaal voor kinderen. Zoals je ook sportdag hebt op school, maar dan voor kunst en cultuur. Laten we zeggen: een weekendje De Wereld van Witte de With, maar dan speciaal voor kinderen. Zodat je jezelf helemaal kunt verliezen in de kunst van onze stad.’

Tekst: Ludette El Barkany
Foto: Sanne Donders