UitBuro UitBuro UitBuro UitBuro
#
Kenneth viert de stad!

Kenneth Asporaat (27) is oprichter en eigenaar van Ken Theater. Hij zet zich in voor jong talent.

‘Op jonge leeftijd ontdekte ik dat ik creatieve producties wilde maken. Ik moest huilen bij de film Armageddon, vond het waanzinnig ontroerend, maar ik begreep niet dat het gespeeld was. Toen ik dat hoorde, dacht ik: wow, dat bestaat dus?! Dáár wil ik wat mee!


In 2009 richtte ik Ken Theater op. Ik woonde in IJsselmonde en wilde cultuur voor de jeugd maken. Wij produceren theatervoorstellingen en podiumavonden: spoken word, comedy en theater voor en met jong talent. Onze positie in de stad wordt steeds sterker en de vraag naar producties groter, maar de kloof tussen jonge ondernemers en de grote, gevestigde partijen is desondanks nog groot. Zonde, want juist door jonge ondernemers ruimte te bieden en door samen te werken, kun je prachtige producties neerzetten. Zij hebben de ervaring, de locaties en de middelen; wij kijken op een vernieuwende manier naar de stad en de programmering, en betrekken een andere doelgroep. Een frisse wind! Win-win voor alle partijen en noodzakelijk voor ieders voortbestaan.

Het is mijn droom om te groeien. Met Late Night Poetry Jam hebben we nu 180 bezoekers; hoe vet zou het zijn als dat er vijfduizend worden?! Wat dat betreft raak ik echt geïnspireerd door Amerika. Die mentaliteit, wat daar allemaal mogelijk is! Maar ook de stad en de jongeren waar ik mee werk, inspireren mij. Rotterdam is een bron van creativiteit en barst van jong talent.’

Tekst: Karin Koolen
Foto: Sanne Donders