UitBuro UitBuro UitBuro UitBuro
#
Luciano viert de stad!

Luciano Hiwat (15) won in 2010 de talentenjacht Move Like Michael Jackson. Rotterdam is voor hem dé dansstad, en dat kan nog veel sterker gepromoot worden.

‘Ik kan me niet herinneren dat ik níét danste. Op mijn vierde bezocht ik een evenement in Ahoy – Jeugdland was het, geloof ik. Daar volgde ik een les. Eigenlijk maakte ik vooral capoeira-bewegingen, een Braziliaanse vechtdans, maar de docent vond me goed dansen en vroeg mijn moeder of hij me mocht trainen. Zo is het begonnen.

Dansen is mijn alles – ik kan het niet eens uitleggen of in woorden vatten, het is echt wat ik adem, zo belangrijk is het voor me. Al zou ik geen benen hebben, dan zou ik dansen ik door met mijn hoofd te schudden of mijn armen te bewegen – ik vind wel iets.

In het HipHopHuis begon ik met breakdance. Later kwam daar hiphop bij. Ik heb op grote festivals gedanst, maar ook kleine battles gedaan. Rotterdam is dé dansstad! Timor Steffens, Kevin Oelen, Groove Kings, Jan Kooijman. En ik, haha. Dansers zijn hier een eenheid; we willen het beste voor elkaar en werken allemaal keihard.

Er is veel talent, maar daar kan meer mee gedaan worden. Dansers willen toch geld verdienen en wijken uit naar andere steden. Jong talent in de stad: ga nu alvast dansles nemen, des te meer tijd heb je om jezelf te vormen. Hoe tof zou het zijn als Rotterdam het nieuwe LA of New York wordt, en dat alle dansers hierheen komen voor repetities? Chris Brown die voor dansles naar Rotterdam komt, dát zou te gek zijn!’ 

Tekst: Karin Koolen
Beeld: Stacii Samidin