UitBuro UitBuro UitBuro UitBuro
#
Mika viert de stad!

Mika Preslmayr (10) woont op een schip. De natuur is voor haar ontzettend belangrijk.

‘Rotterdam betekent voor mij vrijheid, want in sommige landen of steden is er geen vrijheid. Ook is Rotterdam een grote havenstad en dat is belangrijk voor mij, omdat ik samen met mijn ouders en zusje op een schip woon. Mijn buren zijn havenkinderen en wonen net als wij op een schip. In Rotterdam hoor je veel verschillende talen spreken op straat. Niemand kijkt daarom raar op als ik met mijn moeder Duits praat. Zij komt uit Oostenrijk en daar ben ik ook graag, want daar zijn bergen en is veel groen.


Rotterdam heeft heel veel water, maar niet genoeg groen. Dat is wat ik echt mis… groen, gras, bomen, bos. Er zijn wel parken, maar een park is geen bos. Ik hou van de natuur en vind het fijn om op een schip te wonen. En al helemaal in een havenstad.

Als het heet is, zetten wij een zonnetent achter op het schip en dan ga ik daar lezen. Of ik spring in het water. Zwemmen midden in Rotterdam! Gelukkig is er nog nooit iemand van ons gezin in het water gevallen, maar ons buurjongetje wel. De politie heeft hem eruit gehaald. Als ik alleen van boord ga, zeggen mijn ouders altijd: “Voorzichtig. Niet rennen aan boord.” Of: “Pas op, niet in het water vallen!”

Het grappige is: als je vaart, neem je je hele huis mee. En dan ben je ineens met je huis uit de stad midden in de natuur!’

Tekst: Jet Manrho
Beeld: Stacii Samidin