UitBuro UitBuro UitBuro UitBuro
#
Sarah viert de stad!

Sarah Mourad (11) is Rotterdammer en Egyptenaar. In het eethuis van haar ouders voelt ze zich thuis.

'Wie weet woon ik straks – net als mijn ouders – in een ander land. Mijn vader en mijn moeder komen uit Egypte. Ik spreek daarom twee talen en voel ik me in twee landen thuis. Maar Rotterdam is mijn stad, omdat ik hier geboren ben.


Mijn ouders hebben een Egyptisch eethuis: Habibi. Dat betekent schatje. De specialiteit van mijn vader is linzensoep en mijn moeder maakt de allerlekkerste molokhia, dat is soep van juteplanten en je eet het met kip en rijst. Soms help ik mijn ouders. Dat vind ik leuk, omdat ik dan mensen ontmoet. Ik kan soms urenlang met hen praten, vooral als ze geïnteresseerd zijn in mijn toekomst.

Ik hou van denken en dingen zien, daar schrijf ik over. Als iemand mij vraagt of ik filosoof wil worden, zeg ik altijd nee. Ik word hersenchirurg, want de hersenen sturen je hele lichaam aan. Ik wil dat graag leren beheersen.

Mijn zusje en ik zijn vaak boven het restaurant, in onze kamer die we ‘SY Speelgoedparadijs’ noemen. Daar hebben we ook een dansstudio gemaakt, waar we bijna elke week optreden. In het restaurant hebben we een vaste tafel. Tijdens het eten praten we over de toekomst en over andere dingen, zoals verjaardagen, tripjes die we willen maken, mijn kamer en natuurlijk ook over school. In Habibi ben ik elke dag blij en trots op wat we bereikt hebben.’

Tekst: Jet Manrho
Beeld: Stacii Samidin