UitBuro UitBuro UitBuro UitBuro
#
Aziz viert de stad!

Aziz Yagoub (1980) is oprichter en eigenaar van poppodium Annabel, café-restaurant Ballroom en evenementen- en festivalorganisatie Révolt. Hij groeide op in Rotterdam-Zuid.

'Ik kom uit een groot gezin met acht kinderen. Thuis was het erg druk. Ik was dan ook vaak op straat te vinden. Rotterdam-Zuid is de mooiste plek op aarde om op te groeien. De stad en haar mensen hebben mijn roots gevormd. Van dichtbij heb ik gezien hoe slecht het met Rotterdam ging en waar dat door kwam. Tegelijkertijd heb ik ervaren hoeveel kansen de stad te bieden heeft. Letterlijk iedereen kan hier iets van zijn of haar carrière maken. Rotterdam is gul. In mijn cultuur is dat een belangrijke eigenschap. Dit is wat mij als persoon het meest met de stad verbindt.

Van jongs af aan ben ik gedrild in de Rotterdamse horeca- en evenementenbranche. Na een opleiding Journalistiek was het al te laat; ik kon het organiseren van evenementen in Rotterdam, als hobby en beroep, niet meer loslaten. De spoelkeuken van de Cruise Terminal was mijn vertrekpunt. Het ondernemen werd een proces van veel vallen en opstaan. Vallen met de WATT, opstaan met Perron. Vallen met het openen van clubs, opstaan met onze festivals. Of poppodium Annabel voor mij het eindstation is? Wel nee!

Het Rotterdamse DNA vind je terug in een bedrijf als Révolt. Mouwen opstropen, hard werken, een eigen mening durven hebben en die waarmaken. Als het niet echt is branden we onze vingers er niet aan. Dat is wat ons zo typisch Rotterdams maakt.'